Fira Xocolata i Ratafia

ira Xocolata i Ratafia

 

A la Fira de la Xocolata i la Ratafia, que se celebra a Berga pot servir per a descubrir quina relació hi ha entre la xocolata i la ratafía. Durant tot un dia, aquests dos productes tan arrelats al receptari popular català compartiran protagonisme en un esdeveniment per a tota la família.

El divendres hi haurà un tast de ratafia del Queralt, amb motiu del centenari de la destil·leria al Berguedà. Dissabte es podrá visitar, de 10 a 20 h, un mercat amb més de 20 parades de productors artesans de ratafies i xocolates, i durant tot el dia hi haurà tallers infantils artístics, xocojocs, demostracions de xocolateràpia, tastets i recitals de poesia i música relacionats amb aquests dos productes.

Durant la jornada hi haurà el VIII Concurs de ratafies de Berga, amb un repartiment de premis a les millors ratafies i el seu posterior tast; una xerrada sobre alimentació saludable, i un sopar popular a un preu de 10 €.

ACTES

Divendres 24 de novembre
19:30h. Tast de Ratafia del Queralt, amb motiu de la celebració del centenari de la destil•leria al Berguedà. Destil•leries Vila

Dissabte 25 de novembre
10-20h. Parades de productes relacionats amb la xocolata i la ratafia. Carrer del Roser.
10 – 12h. Fun art in English! Taller infantil de pintura i decoració de nous, a càrrec de Cassie-Jo Sims. Plaça dels Països Catalans – Carpa Activitats infantils.
11-13h. Xocojocs, a càrrec del Grup Colònies a Borredà. Plaça dels Països Catalans – Carpa Activitats infantils.
11h-12:30h. Tast de cacau de comerç just, a càrrec d’Estel Malgosa, membre d’Alternativa 3. Plaça dels Països Catalans – Carpa Tastos.
12:30-13:30h. Demostració de xocolateràpia i difusió dels beneficis que representa per a la salut. Durant tot el dia, inscripció per a participar al sorteig d’un val per a una sessió de xocolateràpia. Carrer del Roser – Carpa Centre d’Estètica Adela.
12:30h – 13:30h. Fase eliminatòria del 8è Concurs de Ratafia de Berga (consultar les bases del concurs a les xarxes socials del Casal Panxo). Plaça dels Països Catalans – Carpa Ratafia.
16:30h – 17:30h. Recital i tast sensitiu Cacáhuatl, poesia i xocolata, a càrrec del pastisser Lluís Riera de Cacau Pastisseria d’Olot. Plaça dels Països Catalans – Carpa Tastos.
17:30 – 18:30h. Demostració culinària i degustació de conill amb xocolata acompanyat de pa de xocolata i de gelat de ratafia, a càrrec del Restaurant Niu Nou de Bagà Carrer del Roser – Espai Cuina.
18:30 – 19:30h. Espectacle teatral amb degustació de bombons i d’altres obsequis per a tothom, a càrrec de La Farsa, Berga Comercial, Dolceria Pujol, Dolceria Alberich, Pastisseria Forn la Lionesa i Xauxa. Carrer Major
18h. Audició de sardanes de Santa Cecília, a càrrec de l’Escola Municipal de Música de Berga. Plaça de Sant Joan
18 – 20h. Fase final del 8è Concurs de Ratafia, a càrrec d’un jurat professional i repartiment de premis a les millors ratafies del certamen. Tast de ratafies, a càrrec del Casal Panxo. Passeig de la Indústria.
20 – 21h. Xerrada sobre alimentació saludable i els valors nutritius de la xocolata i la ratafia. Passeig de la Indústria.
21h. Sopar popular: crema de carbassa amb un toc de ratafia, vedella estofada amb reducció de ratafia i blat de moro escairat i coulant de xocolata i ratafia. El menú inclou pa, vi i aigua. Preu: 10€. Venda anticipada de tiquets a Fígols home-dona, Casa Madriles i Casal Panxo. Espai climatitzat. Passeig de la Indústria.
23h. Gresca i concert ratafiaire. Casal Panxo.

 

Cap comentari
Tags (etiquetes):  , , ,

Deixi una resposta

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.