Inici

És al Portal de Turisme del Berguedà, informatiu turístic. Pot entrar a cada una de les pàgines del menú de sota la capçalera o bé a les entrades publicades.

 

No s’ho pot perdre

La Patum de Berga
És la festa tradicional i popular que se celebra a Berga, durant les diades de Corpus. Consisteix en diferents representacions al carrer i amb la participació ciutadana, a les quals n’és característica la presència de foc i pirotècnia. També es representa la Patum infantil,pels petits, i la Patum del carrer de la Pietat.
El Romànic al Berguedà
Al Berguedà hi ha bells monuments romànics.
En cal destacar: Sant Jaume de Frontanyà, Sant Quirze de Pedret, sant Vicenç d’Obiols, Sant Andreu de Sagàs, Santa María de Serrateix, Sant pere de la Portella, Sant Llorenç prop Bagà, Santa Maria d’Avià i Sant Vicenç de Rus a Castellar de n’Hug.
Parc Natural Cadí-Moixeró
És un espai d’interès natural de Catalunya, que comprèn el conjunt de serres prepirinenques del Cadí i de Moixeró. Els cims més alts són: Vulturó de 2.648 m, Moixeró (2.409 m), el massís del Pedraforca (2.506 m) i gran part de la Tosa d’Alp (2.536 m) i el Puigllançada (2.409 m).
Ponts Medievals 
Pont Vell de La Pobla de Lillet, Pont de Pedret de Cercs, Pont de la Vila a Bagà, Pont Vell de Gironella, Pont d’Alfar de Cercs, Pont de Roma a Borredà, Pont del Collet a Guardiola de Berguedà, el Pont Vell d’Orniu a Olvan, i el Pont de Periques a Puig-reig.
Parcs lúdics al Berguedà
Al Berguedà tenim diversos parcs lúdics: Parc de Palomera a Saldes, Borredà Aventura Park, Berga Resort, Indòmic, centre d’aventura a Olvan, Altitud extrem a Bagà, Centre eqüestre Vilaformiu, Bonviure a Bagà, Cingles a Castellar de n’Hug, Volem a Avià, Espais, Molí del Cavaller a Vilada.
Els Bolets
El Berguedà és terra de bolets: rovellons, llanegues, fredolics, cama grocs, rossinyols, carlets, ceps, moixernons, tòfones, múrgoles, … Hi ha molta diversitat de boscos i per a tant de bolets. I com a darrer recurs, abans de tornar cap a casa: els mercats de bolets: A Guardiola de Berguedà i a cal Rosal.
Museus del Berguedà
El Berguedà conta amb diversos museus: Museu Ciment Asland i Museu del Pastor a Castellar de n’Hug; Centre mediaval dels càtars i Palau dels Pinós, a Bagà; els Dinosaures a Figols; Museu de les Mines a Cercs; casa de la Patum i col.lecció del Circ a Berga; Museu de la colònia Vidal a Puig-reig; Picasso a Gósol; Museu del Bolet a Montmajor.
Festes del Berguedà
A Berga: La Patum, Fira de Maig, Gala de Queralt, Festa del Bolet; A Puig-reig: La Corrida; a Bagà: Festa de l’arrós a Bagà, la Fia Faia, Festes de la Baronia de Pinós, Mercat Medieval; a Gironella: Sant Josep, la Puríssima: a Cercs: el Roseret, a Avià: el Segar i el Batre, a Castellar de n’Hug: concurs de gossos d’atura: a la Pobla de Lillet: Festa del Bolet, Falgars.

Per tornar a Entrades: Pulsi AQUI